En grossist med passion för textil och god service
Junis

AW23 – Autumn/Winter 2023

Nu är hösten här, regnet faller ner och allt man vill är att tända ljus och krypa ner i soffan. Att då omgivas av höstens alla mustiga färger & vackra kvalitéer ökar mysfaktorn med 100%.

Säsongens trendfärger kommer ifrån olika tidsepoker, där exempelvis 60-talets framtidstro speglas i de grå/blåa skalorna. Det härliga 70-talet står som inspiration för kombinationen mellan brunt, rost och svart. Färgmatchningen mellan mörkrosa, plommon och grönt kommer ursprungligen från England under början av 1900-talet med dessa romantiska blommönster och färgsättningar. De två sista trendfärgerna för hösten 2023 kommer ifrån de nuvarande skandinaviska hemmen, där beigea toner går hand i hand med de djupa havregula tonerna.

“Bladmönstrade produkter brukar stå i fokus under hösten men i år har fler blommor och abstrakta former letat sig in i kollektionen” – säger Lisa, inköpare på Redlunds Textil AB

Geilo och Tromsö är två flanellpåslakan som finns med i årets kollektion för hösten och vinterns alla kyliga nätter. Adam med sin heltufftade framsida och Hampton med sin bäckebölja är två kuddfodral som sticker ut i årets kollektion. Till köket har vi en serie med broderade svampar för en stilren och lyxigare känsla som man kan matcha till Frej, som är vår tuftade löpare. Våra ullplädar från Ukraina finns i två nya mönster, Belfast och York. En helt ny kvalité i kollektionen är boucle pläden Åre som består utav 80% ull och 20% akryl.

Två nya mönster för de små lanseras även i denna kollektionen, Stampe & Rainbows. Stampe är ett gulligt djurmönster på linnefärgad botten. Rainbows är med vit botten och består utav regnbågar i rosa toner eller grön/gula toner. Både Stampe & Rainbows finns som 2-dels bäddset och till spjälsäng.

Några serier i vår BASIC-kollektion utökas med fler färger, bland annat i Soho (röd och sand), Mirage (sand) och Linoso (mushroom, green och sky). Vejby utökas med löpare i samma färger som servettringarna. Vår favoritpläd Baloo kommer i en mustig chokladfärg. Gällande metervaror och ctc kommer nya färgställningar i Löv (linne/multi) och Style (mullvad, mörkgrön och mörkgrå).

I år har vi en bred kollektion med allt från nya tidlösa basprodukter till det klassiska bladmönstrade artiklarna. AW23 är en färgstrukturerad kollektion, där vår målsättning är att göra den enklare att styla i butik. Mönstrade ton i ton produkter möter multifärgade och mer poppande färgställningar, vilket ger en intressant variation i kollektionen. Men den stora frågan är, vilken produkt blir din favorit?

Du hittar till kollektionen under “Våra produkter” och kategorin heter “AW23”.

Låt dig inspireras