En grossist med passion för textil och god service
KVALITET & HÅLLBARHET

Med fokus på miljö och samhälle

Redlunds är ett grossistföretag som värnar om miljö och hållbarhet. Vi vill vara med och bidra till en mer hållbar värld och vi lägger stort fokus på Fair Trade, BCI, Amfori BSCI, FTI och Oeko-tex. För oss handlar hållbarhet om att vara hållbar hela vägen. Vi ser till att alltid välja det mest miljövänliga alternativet i vår verksamhet. Vi jobbar till exempel med organisationen BCI-bomull som hjälper odlare att omvandla sitt jordbruk till mer hållbart.

Hållbart hela vägen

Att ha ett hållbart arbetssätt är något vi själva tar stort ansvar för. Vi jobbar aktivt för att alla våra samarbetspartners ska vara med i Amfori BSCI för att skapa hållbara arbetsvillkor. Som ett ytterligare steg i vårt hållbarhetsarbete är vi anslutna till FTI som är ett företag som ser till att tidningar och förpackningar återvinns i så hög grad som möjligt.

Återvinning en del i vårt arbete

Vi tar även fram produkter av olika återvunna material, som till exempel kökshanddukar, frotté, täcken, sovkuddar och innerkuddar. Att kunna ta vara på redan tillverkade material och ge dem ett nytt liv känns både viktigt och roligt.

Läs mer om de olika hållbara organisationerna