En grossist med passion för textil och god service
Junis

Olika kvalitéer på bäddset

Att välja vilken kvalité på bäddset som passar dig bäst kan upplevas som en djungel. Bäddset av bomull finns i alla prisklasser, men kan däremot vävas med olika tekniker för att få varierande egenskaper. Så ska man då välja satin, percale, vintage tvättad bomull eller så kallad vanlig bomull? Alternativt ett digitaltryckt bäddset eller ett bäddset med garnfärgade trådar?

Satin

Letar du efter ett lent och mjukt bäddset är satin något för dig. Tack vare den vävteknik som används vid produktionen får materialet ett sidenmjukt lyster. Satin bäddset bidrar till en lyxig hotellkänsla hemma. Några av våra bäddset som består utav satin är Mirage, Adrienne, Big Stripe. Även våra underlakan som är Fair Trade märkta består utav satin.

Percale

Letar man istället efter ett bäddset som upplevs som lyxigt och svalt? Ja då kanske du ska välja ett bäddset i percale. Detta bäddset har inte lika mycket lyster som ett satin bäddset – däremot brukar ett bäddset i percale hålla sig mjukt längre. Percale är ett lättare material som andas mer och kan därför upplevas som ett svalare alternativ. Vilket passar särskilt bra på sommaren eller för dig som oftast blir varm när du sover. Några av våra produkter som består utav percale är Forth (som ni ser längst till vänster på bilden ovan), Gina, Ruta/Rand samt Skagen.

Vintage tvättad bomull

Det senaste tillskottet inom vår Bädd-kategori är Elton, som ni även ser till höger i bilden ovan. Elton är ett bäddset som består utav Vintage tvättad BCI-bomull, vill ni läsa mer om detta bäddset kan ni klicka här. Anledningen till varför man väljer ett vintage tvättad bomull är för att man vill komma åt en extra mjuk och skön känsla. BCI-bomull betyder att bomullen är ett bättre miljöval. Vill ni läsa mer om BCI-bomull kan ni klicka här.

Vanlig bomull

Om man söker efter något som är lättskött och tåligt kan man vända sig till ett bäddset som består utav vanlig bomull. Ett klassiskt bäddset som passar bra i vardagen helt enkelt. Exempel på bäddset bestående av så kallad vanlig bomull är Dalarna, Björk, Grävis och Minty.

Garnfärgad bomull

Två bäddset som sticker ut lite hos oss är Grant och Scott. Dessa bäddset är vävda utav garnfärgade trådar, vilket innebär att trådarna färgas innan vävning. Detta resulterar både i att tyget ser likadant ut på båda sidor men också bidrar det till ett otroligt mjuk material. Ett garnfärgat bäddset ger en hög kvalité inom både färg och mönster.

Oavsett vilket sorts bäddset man är ute efter är ni alltid varmt välkomna med era frågor och funderingar till oss. Antingen genom att ringa, mejla eller skicka ett DM på Instagram @redlunds.se.

Vi finns här för att hjälpa er.